Honden


Ons pension heeft voor de honden royale binnen- en buitenverblijven, waarvan de binnenverblijven verwarmd zijn. De honden worden regelmatig uitgelaten, hetzij alleen of samen met andere honden.

Een hond is een roedeldier, reden voor ons om honden zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw hond en de mate waarin het klikt met andere honden, die in het pension aanwezig zijn.

Uw hond is in een vreemde omgeving en heeft daarom wat meer behoefte aan persoonlijke aandacht. Veel aandacht besteden wij aan uw huisdier tijdens het uitlaten, voeren, verzorgen en het spelen, hetzij met een speeltje of balletje. Uw hond voelt zich dan ook snel op zijn/ haar gemak.


Voeding

In ons dierenpension voeren wij de honden Diana brokken. De ervaring heeft geleerd dat honden dit voer goed opnemen en verteren.
Indien uw hond puppy-, senior- of dieetvoer nodig heeft, vragen wij u dit zelf mee te brengen.

 

Deze twee hebben net een goede uilaatbeurt
achter de rug.
In onze nachthokken krijgt uw hond de rust die het nodig heeft.

Medisch
Binnen ons pension is het verplicht dat de hond geënt is voor de “cocktail” (het ene jaar volledig en het andere jaar gedeeltelijk) en kennelhoest ( in het boekje nr. 8 / Bordetella).
De geldigheid van een kennelhoest enting Nobivac KC is in ons pension één jaar.

De geldigheid van een kennelhoest enting Bronchi-Shield is in ons pension één jaar.

De geldigheid van een kennelhoest enting Pneumodog is in ons pension één jaar.    De kennelhoest enting is niet standaard, dit dient u wel aan te geven bij uw dierenarts als u deze enting wilt hebben.
De entingen moeten minimaal twee weken voorafgaand aan het verblijf in ons pension gegeven zijn, tenzij uw hond langer dan een jaar niet geënt is, dan moeten de entingen minimaal een maand voorafgaand aan het verblijf in ons pension gegeven zijn.

LET OP: Het blijft voor eigen risico als er bij ons kennelhoest uitbreekt, dan zijn de

                kosten van de dierenarts aan uw hond(en) voor eigen rekening.

Eveneens dient uw hond voorafgaand beschermd te worden tegen vlooien en teken. Wij adviseren u de vlooienbehandeling bij een dierenarts te halen voor het beste resultaat. Een vlooienband alleen is niet voldoende.

Het vaccinatieboekje of dierenpaspoort dient u bij elk verblijf van uw hond in ons pension mee te nemen. Wij hebben dan op ieder gewenst moment inzicht in de gegevens van uw hond. Zodra u uw hond weer op komt halen krijgt u dit paspoort weer mee.

Indien uw hond medicijnen krijgt, zorgen wij er voor dat hij/zij deze toegediend krijgt. Wij vragen u voldoende medicijnen mee te geven, bij voorkeur in de originele verpakking of een afsluitbaar potje, maar in ieder geval voorzien van de bijsluiter.