Katten


Ons pension heeft voor de katten twee ruim opgezette binnen- en buitenverblijven. De binnenverblijven zijn verwarmd. De katten hebben ruim voldoende bewegingsvrijheid en zijn vrij om naar binnen of buiten te gaan.
Er zijn diverse speel-, lig-, en klimtoestellen en krabpalen aanwezig, zowel binnen als buiten, waarmee ze zich kunnen vermaken.
De katten krijgen veel persoonlijke aandacht: ze worden aangehaald, geborsteld en geaaid. Vooral de eerste dagen wordt hier extra aandacht aan gegeven om ze snel een thuisgevoel te geven.


Voeding en verzorging


Wij voeren de katten Whiskas/Diana brokjes en voer uit de bekende Whiskas/Diana blikjes in diverse variëteiten. Dit wordt twee keer per dag aangevuld, zodat uw kat zich doorlopende de dag hieraan tegoed kan doen.
Wanneer uw kat andere voeding nodig heeft, zoals kitten-, senioren- of dieetvoeding, vragen wij u dit zelf mee te brengen.

Samen lekker slapen... Het kattenverblijf buiten.


Medisch

Het is bij ons verplicht dat uw kat een geldige enting heeft tegen kattenziekte. Voor wat betreft de niesziekte geldt dat deze enting niet ouder mag zijn dan 8 maanden (was voorheen 6 maanden), voor katten die in ons pension willen verblijven.

LET OP: Het blijft voor eigen risico als er bij ons niesziekte uitbreekt, dan zijn de

                kosten van de dierenarts aan uw kat(ten) voor eigen rekening.

De entingen moeten minimaal twee weken voorafgaand aan het verblijf in ons pension gegeven zijn, tenzij uw kat langer dan een jaar niet geënt is, dan moeten de entingen minimaal een maand voorafgaand aan het verblijf in ons pension gegeven zijn.
Eveneens dient uw kat beschermd te zijn tegen vlooien en teken. Wij raden u aan een vlooienbehandeling bij een dierenarts te halen. Een vlooienband alleen is niet voldoende. Dit geldt ook voor een wormkuur tenzij recentelijk gegeven.

Het vaccinatieboekje of dierenpaspoort moet u bij elk verblijf van uw kat in ons dierenpension meenemen en blijft gedurende deze periode in ons pension. Wanneer u uw kat weer op komt halen krijgt u deze vanzelfsprekend weer mee.

Indien uw kat medicijnen krijgt, zorgen wij er voor dat hij/zij deze toegediend krijgt. Wij vragen u voldoende medicijnen mee te geven, bij voorkeur in de originele verpakking of een afsluitbaar potje, maar in ieder geval voorzien van de bijsluiter.